Poradna Instalatérské potřeby


Autor: | Vloženo: 01.10.2014 000 18:11 | Témata: Poradna Instalatérské potřeby

Ztrhnutý závit - kohoutek u kuchyňské baterie

Dobrý den,

mohu prosím poprosit o radu, mám u vodovodní baterie v kuchyni ztrhnutý závit u kohoutku (protáčí se). Ten kohoutek lze vymontovat.

Otázka zní, je možné nechat opravit ten kohoutek? Nejsem si totiž jistý, že bych ten samý ještě někde sehnal. Nebo jak se většinou v této situaci postupuje?

Děkuji moc za odpověď, bohužel nejsem znalý v této oblasti a nechce se mi dávat 1000 CZK instalatérovi jen za malý kohoutek. (i když s tím samozřejmě v nejhorším počítám :)

  • JIří Kaplan

    JIří Kaplan

    2. října 2014

    Dobrý den, kohoutky (kuželky) se v bateriích vyměňovat dají, ale záleží na více okolnostech. Nejdůležitější je zjistit velikost závitu kuželky. bývá to zpravidla nejčastěji 1/2", ale dělají se i 3/8" kuželky a pak i speciální. ty jsou ale v menší míře. Jinak dále záleží na délce kuželky a zda je tam koncovka pro rukojeť takzvaný tisícihran nebo čtyřhran. Nejčastěji je to tisícihran a ten je vyrábí v několika jemnostech. Pokud by jste chtěl použít původní rukojetě musí se zjistit jak jemný tisícihran je, ale je pak možné koupit kuželku se stejným závitem i délkou a koupit k němu i rukojeť a můžete dále baterii používat. Nejlepší je to buď podle osobního vyzkoušení, nebo fotografie. Pokud budete mít zájem můžete nás kontaktovat a zjistit jaké jsou možnosti.
    www.koupelny-kaplan.cz
    mob. 608961317
    Budějovická 144
    Praha 4

    Kaplan-Koupelny

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.